Alaskan Malamute

Alaskan Malamute
Cu un aspect asemănător cu al raselor de lupi, câinele Malamut este o rasă de câini mare, impunătoare, care are caracteristicile tipice ale unui Spitz (o coadă adesea curbată spre spate, o blană foarte groasă, urechi ascuțite și un cap în formă de triunghi). Câinele Malamult mascul ajunge la o înălțime de 64-71cm la maturitate, în timp ce femela atinge 58-66cm, având o greutate care variază între 38 și 56kg. Blana are culori și nuanțe variate – de la alb și gri deschis până la negru, și de la auriu la roșcat și roșu închis, cu pete.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează mult
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Un trib inuit nomad din Nord-Vestul Alaskăi, denumit Mahlemut, a creat această rasă pentru tracțiunea încărcăturilor grele în condiții meteorologice extrem de dure și pentru a ajuta la vânătoare. Malamutul de Alaska are origini comune cu alte rase arctice, cum ar fi câinele Samoyed și rasa Husky Siberian, deși nu a fost făcut pentru viteză, ci pentru forță. Cu blana sa groasă, dublă, cu forța și robustețea sa, nu este de mirare că rasa de câine Malamut a ajutat la tragerea încărcăturilor în expedițiile polare – ceva ce puține alte rase ar putea suporta.

Personalitate

Poate că arată ca un lup, dar nu se comportă ca unul! Câinele Malamut este un animal afectuos, prietenos, deși poate că nu este rasa ideală pentru un proprietar care își cumpără primul câine. Îi place să sape și să urle și poate avea un apetit ridicat pentru creaturi mici și blănoase – fie că sunt veverițe, pisici, câini mici. De aceea socializarea timpurie și dresajul continuu pe toată durata vieții – inclusiv lucrul la un semnal de întoarcere solid – sunt esențiale.

Sănătate

Ca și în cazul multor alte rase de câini, câinii Malamut de Alaska pot suferi de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold (o boală care poate duce la probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt așadar importante.

Exerciții

Rasa de câine Malamut necesită cel puțin două ore de mișcare pe zi, de preferat chiar mai mult. Adoră tracțiunea, așadar dresajul precoce pentru tracțiune este esențial! Multora le place crossul canin, unde pot alerga împreună cu stăpânii lor, însă trebuie evitată mișcarea susținută în căldură.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit mare, ei beneficiază de aport diferit de nutrienți care include minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Rasa de câini Malamut de Alaska este predispusă spre balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la minimizarea acestui risc.

Îngrijire

Cu un strat de puf care poate atinge o grosime de 5cm, împreună cu un strat de blană groasă și aspră deasupra, rasa Malamut este bine protejată împotriva vremii aspre, nefavorabile. Dar într-o locuință cu încălzire centrală câinele pierde o cantitate mare de păr! Periajul zilnic va ajuta la captarea unei cantități mari de păr căzut.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.