OpenOpen

Lowchen (Câinele leu mic)

Lowchen (Câinele leu mic)

Una dintre cele mai mari rase de salon, adultul Lowchen are o înălțime de 25-33cm și cântărește 4-8kg. Blana lui lungă, mătăsoasă, are tunsoarea caracteristică leului, în care blana este lungă și seamănă cu o coamă în jurul pieptului și al părții din față a corpului și este tunsă scurt în partea din spate. Blana poate avea orice culoare, sau o combinație de culori.

Lowchen (Câinele leu mic)
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Lowchen (Câinele leu mic)
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Căței de salon
Lowchen (Câinele leu mic)
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Cunoscut drept Câinele leu mic datorită tunsorii lui caracteristice, originile rasei de câini Lowchen nu sunt cunoscute. A fost considerat multă vreme una dintre rasele Bichon care au provenit din zona Mediteranei și a fost găsit în sudul Franței, în regiunea Lyon. O altă teorie sugerează că Lowchen provine de fapt din Germania și a derivat probabil dintr-un tip de câine Terrier Tibetan. Ce știm este că un câine asemănător există în Europa încă de la 1500. Cândva cel mai rar câine din lume – în 1969 existau doar 40 de asemenea câini –Lowchen nu mai este acum pe cale de dispariție, deși se găsește încâ destul de greu.

Personalitate

Vesel, jucăuș, afectuos, este un câine de companie așa cum vi-l imaginați, dar uneori Lowchen poate deveni protector cu cei dragi, așa încât socializarea timpurie este deosebit de importantă. Este atent la ce se întâmplă în jurul lui și are tendința de a deveni gălăgios, deci trebuie să-l dresați să nu latre la cel mai mic zgomot.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Lowchen poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Câinle Lowchen nu are nevoie de foarte multă mișcare zilnic – aproximativ o jumătate de oră va fi suficient, deși rezistă la mai mult dacă îi poți oferi. Este un câine inteligent, căruia îi place dresajul.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Lowchen are un singur strat de blană format dintr-un păr lung, ondulat, mătăsos, care necesită periaj de două-trei ori pe săptămână. Blana este tăiată de la ultima coastă și peste partea din spate, lăsând un smoc pe ultima treime a cozii și la picioare (de deasupra încheieturii). Crescătorul vă va da toate instrucțiunile penru îngrijire.