Lowchen (Little Lion Dog)

Lowchen (Little Lion Dog)
Una dintre cele mai mari rase de salon, adultul Lowchen are o înălțime de 25-33cm și cântărește 4-8kg. Blana lui lungă, mătăsoasă, are tunsoarea caracteristică leului, în care blana este lungă și seamănă cu o coamă în jurul pieptului și al părții din față a corpului și este tunsă scurt în partea din spate. Blana poate avea orice culoare, sau o combinație de culori.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Cunoscut drept Câinele leu mic datorită tunsorii lui caracteristice, originile rasei de câini Lowchen nu sunt cunoscute. A fost considerat multă vreme una dintre rasele Bichon care au provenit din zona Mediteranei și a fost găsit în sudul Franței, în regiunea Lyon. O altă teorie sugerează că Lowchen provine de fapt din Germania și a derivat probabil dintr-un tip de câine Terrier Tibetan. Ce știm este că un câine asemănător există în Europa încă de la 1500. Cândva cel mai rar câine din lume – în 1969 existau doar 40 de asemenea câini –Lowchen nu mai este acum pe cale de dispariție, deși se găsește încâ destul de greu.

Personalitate

Vesel, jucăuș, afectuos, este un câine de companie așa cum vi-l imaginați, dar uneori Lowchen poate deveni protector cu cei dragi, așa încât socializarea timpurie este deosebit de importantă. Este atent la ce se întâmplă în jurul lui și are tendința de a deveni gălăgios, deci trebuie să-l dresați să nu latre la cel mai mic zgomot.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Lowchen poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Câinle Lowchen nu are nevoie de foarte multă mișcare zilnic – aproximativ o jumătate de oră va fi suficient, deși rezistă la mai mult dacă îi poți oferi. Este un câine inteligent, căruia îi place dresajul.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Lowchen are un singur strat de blană format dintr-un păr lung, ondulat, mătăsos, care necesită periaj de două-trei ori pe săptămână. Blana este tăiată de la ultima coastă și peste partea din spate, lăsând un smoc pe ultima treime a cozii și la picioare (de deasupra încheieturii). Crescătorul vă va da toate instrucțiunile penru îngrijire.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.