Belgian Shepherd Dog Laekenois

Belgian Shepherd Dog Laekenois
Rasa de câini Laekenois este de talie medie/mare, este acoperită de un păr aspru și are un aspect pătrățos. Blana rezistentă la intemperii poate fi roșcată cu umbre negre în principal pe bot și pe coadă. Masculii adulți ar trebui să măsoare 61-66 cm, iar femelele 56-61 cm. Cântăresc 27,5-28,5kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Există patru varietăți de Ciobănesc Belgian –Groenendael, Tervueren, Malinois și Laeken – denumite după zonele din Belgia din care provin. Câinele Laeken este cea mai rară dintre cele patru varietăți. Ei au fost folosiți inițial pentru conducerea turmelor și pentru a păzi câmpurile de in, unde pânze scumpe erau întinse în soare și în ploaie. Deoarece au blana aspră și sârmoasă, erau ideali pentru lucrul în aer liber în orice condiții de vreme. Astăzi sunt folosiți de armata și poliția belgiană.

Personalitate

Ca și animal de companie, este un prieten devotat; nu-i place să fie separat de familia sa, preferând să se implice în toate activitățile. Afectuos cu cei dragi, are un instinct natural de a-și proteja casa și familia – un instinct care apare natural și nu e nevoie sa fie încurajat. Socializarea timpurie este vitală pentru toți câinii cu tendințe de apărare, inclusiv câinele Laeken, în special pentru că poate fi certăreț cu alți câini dacă duce lipsă de experiențe pozitive când este pui.

Sănătate

Ca multe alte rase, toate varietățile de Belgian pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate aduce probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt de aceea importante.

Exerciții

Laeken are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic și stimulare mentală. Foarte ușor de dresat, el poate excela la agilitate, supunere și alte sporturi canine. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui luați în considerare ca animale de companie dacă urmează să fie lăsați singuri toată ziua.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Laeken are o blană aspră și sârmoasă care nu ar trebui să fie ondulată. Lungimea blănii este de aproximativ 6cm. Necesitând destul de puțină întreținere, blana va avea nevoie de îngrijire cam o dată pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.