Komondor

Komondor
Marele și puternicul Komondor are o blană albă distinctivă, în care stratul superior și stratul inferior se împreunează pentru a forma franjuri lungi, ca de fetru. Masculii adulți au aproximativ 80 de centimetri în înălțime și 50-61 de kilograme în greutate, iar femelele adulte au în medie 70 de centimetri și 36-50 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Komondor este o rasă antică de câini, cunoscută de mii de ani în țara sa de origine, Ungaria. A sosit în Ungaria împreună cu maghiarii nomazi pentru care lucra ca paznic de turme și este posibil să fi provenit din marele Ovtcharka, un alt protector al turmelor din regiunea Caucaziană din sud-vestul rusiei. Blana distinctivă franjurată a Komondorului ar fi oferit protecție nu doar împotriva elementelor aspre ale naturii, ci și împotriva prădătorilor cei mai feroce, inclusiv lupii.

Personalitate

Fiind o rasă de paznici, Komondor nu este pentru oricine, deci trebuie să te gândești bine înainte de a cumpăra unul. Precaut cu străinii, el este devotat familiei sale și o va proteja împotriva a orice consideră o amenințare. Socializarea timpurie este esențială, împreună cu tratarea lui atentă pe toată durata vieții.

Sănătate

Komondor este în general o rasă sănătoasă și robustă, fără probleme de sănătate specifice recunoscute la scară largă.

Exerciții

Va avea nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic. Își va petrece cea mai mare parte a timpului acasă, patrulând la granițele proprietății, așa că trebuie să te asiguri că gardul este sigur și fără goluri.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Komondor este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Stratul superior al blănii este aspru, în timp ce stratul inferior este moale. Ambele straturi se combină pentru a forma franjuri, care în cele din urmă vor ajunge la nivelul solului dacă nu sunt trimate. Verificarea câinelui după o plimbare este esențială, deoarece tinde să măture frunze și crenguțe oriune merge! Blana nu este nicioadă periată – în schimb franjurile sunt menținute împărțind cu mâna părul nou care crește, pornind de la piele, la fiecare două luni. Stăpânii începători trebuie să fie învățați cum se procedează de către crescător sau de un alt cunoscător al rasei. Întreținerea franjurilor este o treabă care ia timp și nu ar trebui să fie neglijată niciodată, în caz contrar franjurile formând împreună smocuri uriașe.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.