OpenOpen

Komondor

Komondor

Marele și puternicul Komondor are o blană albă distinctivă, în care stratul superior și stratul inferior se împreunează pentru a forma franjuri lungi, ca de fetru. Masculii adulți au aproximativ 80 de centimetri în înălțime și 50-61 de kilograme în greutate, iar femelele adulte au în medie 70 de centimetri și 36-50 de kilograme.

Komondor
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Komondor
  • Blană : Sârmos/Lânos
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Pastoral
Komondor
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Komondor este o rasă antică de câini, cunoscută de mii de ani în țara sa de origine, Ungaria. A sosit în Ungaria împreună cu maghiarii nomazi pentru care lucra ca paznic de turme și este posibil să fi provenit din marele Ovtcharka, un alt protector al turmelor din regiunea Caucaziană din sud-vestul rusiei. Blana distinctivă franjurată a Komondorului ar fi oferit protecție nu doar împotriva elementelor aspre ale naturii, ci și împotriva prădătorilor cei mai feroce, inclusiv lupii.

Personalitate

Fiind o rasă de paznici, Komondor nu este pentru oricine, deci trebuie să te gândești bine înainte de a cumpăra unul. Precaut cu străinii, el este devotat familiei sale și o va proteja împotriva a orice consideră o amenințare. Socializarea timpurie este esențială, împreună cu tratarea lui atentă pe toată durata vieții.

Sănătate

Komondor este în general o rasă sănătoasă și robustă, fără probleme de sănătate specifice recunoscute la scară largă.

Exerciții

Va avea nevoie de aproximativ o oră de mișcare zilnic. Își va petrece cea mai mare parte a timpului acasă, patrulând la granițele proprietății, așa că trebuie să te asiguri că gardul este sigur și fără goluri.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Komondor este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Stratul superior al blănii este aspru, în timp ce stratul inferior este moale. Ambele straturi se combină pentru a forma franjuri, care în cele din urmă vor ajunge la nivelul solului dacă nu sunt trimate. Verificarea câinelui după o plimbare este esențială, deoarece tinde să măture frunze și crenguțe oriune merge! Blana nu este nicioadă periată – în schimb franjurile sunt menținute împărțind cu mâna părul nou care crește, pornind de la piele, la fiecare două luni. Stăpânii începători trebuie să fie învățați cum se procedează de către crescător sau de un alt cunoscător al rasei. Întreținerea franjurilor este o treabă care ia timp și nu ar trebui să fie neglijată niciodată, în caz contrar franjurile formând împreună smocuri uriașe.