OpenOpen

Hamiltonstovare

Hamiltonstovare

Un ogar cu aspect inteligent, puternic, mediu/mare care este mai mult lung decât înalt, Hamiltonstovare are o blană scurtă, tricoloră (negru, cafeniu și alb) și apropiată de corp. Masculii adulți au o înălțime de 53-61 de centimetri, iar femelele adulte 49-57 de centimetri. Ei cântăresc între 23-27 de kilograme.

Hamiltonstovare
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Hamiltonstovare
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Hamiltonstovare
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa de câini Hamiltonstovare este una dintre cele mai populare rase de ogari în țara sa de origine, Suedia. A fost creată spre sfârșitul secolului al XIX-lea de către unul dintre fondatorii Clubului Crescătorilor din Suedia, Contele Adolf Hamilton, de la care își ia numele. Rasele care fac parte din pedigree-ul său sunt Foxhound, Harrier și diverși ogari germani (inclusiv Holsteiner, Ogarul Curland cu picioare lungi și Heidebracke). Spre deosebire de alți ogari, nu acționează în haită, ci vânează singur sau în perechi, ațâțând vulpile și iepurii sălbatici pentru vânător.

Personalitate

Fiind un ogar cu un temperament echilibrat, rasa de câini Hamiltonstovare este un companion afectuos, cu condiția să-și poată satisface instinctele de vânător. Iubește viața la țară și va porni sa adulmece ore întregi, așa că un semnal de întoarcere puternic este esențial – ca și un gard bine securizat la grădină. Îi plac oamenii și este blând, dar poate fi un pic prea gălăgios și energic pentru o casă cu copii mici.

Sănătate

Hamiltonstovare este în general o rasă sănătoasă și robustă, fără probleme specifice de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Nu este un câine care se va mulțumi cu o plimbare rapidă în jurul blocului de două ori pe zi. Fiind un câine activ și energic, Hamiltonstovare are nevoie de minim două ore de mișcare zilnic, de preferat fără lesă, într-o zonă sigură, ca să poată alerga și adulmeca după pofta inimii. Dacă este plictisit sau nu face suficientă mișcare va deveni fără îndoială distructiv și va săpa, mesteca și lătra pentru a se amuza.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că-ți menții câinele într-o stare perfectă. Amintește-ți să-l hrănești de cel puțin două ori pe zi, în conformitate cu nevoile rasei.

Îngrijire

Hamiltonstovare este o rasă cu blană dublă, formată dintr-un strat inferior moale, deosebit de des în timpul iernii, și un strat superior, rezistent la intemperii. Îngrijirea nu pune probleme, constând într-un periaj săptămânal complet.