Hamiltonstovare

Hamiltonstovare
Un ogar cu aspect inteligent, puternic, mediu/mare care este mai mult lung decât înalt, Hamiltonstovare are o blană scurtă, tricoloră (negru, cafeniu și alb) și apropiată de corp. Masculii adulți au o înălțime de 53-61 de centimetri, iar femelele adulte 49-57 de centimetri. Ei cântăresc între 23-27 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Hamiltonstovare este una dintre cele mai populare rase de ogari în țara sa de origine, Suedia. A fost creată spre sfârșitul secolului al XIX-lea de către unul dintre fondatorii Clubului Crescătorilor din Suedia, Contele Adolf Hamilton, de la care își ia numele. Rasele care fac parte din pedigree-ul său sunt Foxhound, Harrier și diverși ogari germani (inclusiv Holsteiner, Ogarul Curland cu picioare lungi și Heidebracke). Spre deosebire de alți ogari, nu acționează în haită, ci vânează singur sau în perechi, ațâțând vulpile și iepurii sălbatici pentru vânător.

Personalitate

Fiind un ogar cu un temperament echilibrat, rasa de câini Hamiltonstovare este un companion afectuos, cu condiția să-și poată satisface instinctele de vânător. Iubește viața la țară și va porni sa adulmece ore întregi, așa că un semnal de întoarcere puternic este esențial – ca și un gard bine securizat la grădină. Îi plac oamenii și este blând, dar poate fi un pic prea gălăgios și energic pentru o casă cu copii mici.

Sănătate

Hamiltonstovare este în general o rasă sănătoasă și robustă, fără probleme specifice de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Nu este un câine care se va mulțumi cu o plimbare rapidă în jurul blocului de două ori pe zi. Fiind un câine activ și energic, Hamiltonstovare are nevoie de minim două ore de mișcare zilnic, de preferat fără lesă, într-o zonă sigură, ca să poată alerga și adulmeca după pofta inimii. Dacă este plictisit sau nu face suficientă mișcare va deveni fără îndoială distructiv și va săpa, mesteca și lătra pentru a se amuza.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că-ți menții câinele într-o stare perfectă. Amintește-ți să-l hrănești de cel puțin două ori pe zi, în conformitate cu nevoile rasei.

Îngrijire

Hamiltonstovare este o rasă cu blană dublă, formată dintr-un strat inferior moale, deosebit de des în timpul iernii, și un strat superior, rezistent la intemperii. Îngrijirea nu pune probleme, constând într-un periaj săptămânal complet.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.