Belgian Shepherd Dog Groenendael

Belgian Shepherd Dog Groenendael
Câinele Groenendael este o rasă de talie medie, cu părul lung, care are un aspect pătrățos. Deși este deseori confundat adesea cu Ciobănescul German cu Păr Lung, acesta are un profil mai pătrățos, o osatură mai suplă și un cap mai rafinat, cu o mișcare lejeră și vioaie. Rasa Groenendael este neagră, iar masculii adulți măsoară 61-66 de centimetri, în timp ce femelele adulte ating 56-61 de centimetri. Ei cântăresc între 27.5 și 28.5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Există patru varietăți de Ciobănesc Belgian –Groenendael, Tervueren, Malinois și Laeken – denumite după zonele din Belgia din care provin. Ciobăneștii din Belgia au fost recunoscuți încă din Evul Mediu. În anii 1890 un profesor de la Școala Belgiană de Științe Veterinare a înregistrat standarde pentru diversele varietăți de ciobănești belgieni. S-a menționat că erau toți foarte asemănători ca tipologie, principala diferență fiind blana. Profesorul i-a împărțit atunci în varietăți și a recomandat creșterea lor ca rase separate. Rasa de câini Groenendael a fost dezvoltată dintr-o cățea neagră din tipul de ciobănesc belgian, încrucișată cu un alt câine negru de turmă. Puiul rezultat a devenit strămoșul lui Groenendael.

Personalitate

Groenendael este un companion afectuos și devotat care dorește să ia parte la orice activitate. Instinctele sale naturale de câine de pază vor apărea ori de câte ori simte că este necesar. Își vor proteja casa și familia, astfel încât nu e recomandat să-i încurajezi instinctele de pază când este pui, deoarece ar putea începe să te păzească și în situații „normale”. Socializarea timpurie și solidă este obligatorie la această rasă.

Sănătate

Ca multe alte rase, toate varietățile de Belgian pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate aduce probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt de aceea importante

Exerciții

Groenendael are nevoie de peste două ore de antrenament zilnic și stimulare mentală. Această rasă excelează la agilitate și supunere. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui să fie luați în considerare ca animale de companie dacă urmează să fie lăsați singuri toată ziua.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Groenendael este un câine cu păr lung, care necesită îngrijire de mai multe ori pe săptămână. Are un strat superior de blană lung, drept și bogat, cu un strat inferior extrem de dens. Masculii au o blană mai lungă decât femelele, iar „coama” din jurul gâtului este mai vizibilă la masculi.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.