Câinele Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux
Acest câine gigant are un cap mare, lat, rotund, cu multe pliuri. Are un gât puternic, musculos și un corp cu pieptul adânc și lat. Blana Dogului de Bordeaux este scurtă și destul de moale la atingere, putând avea toate nuanțele de cafeniu. Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 60-68 de centimetri și cântăresc minimum 50 de kilograme; femelele adulte au 58-66 de centimetri și minimum 45 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine uriaș
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Dogul de Bordeaux este o rasă antică din Franța, despre care se crede că este descendentul direct al Molossului de Roma. Erau folosiți pe moșiile din Franța secolului al XII-lea pentru a vâna porci, mistreți, lupi și urși. În Evul Mediu erau folosiți pentru a conduce turmele de vite. Au fost folosiți chiar și în timpul războaielor pentru a păzi turmele, pentru gonirea animalelor și pentru luptele cu câini. Rasa a pierdut din popularitate în secolul al XX-lea, însă astăzi pare să se înmulțească din nou.

Personalitate

Dogul de Bordeaux este un câine care stabilește o legătură strânsă cu familia lui și urăște să fie separat de aceste perioade lungi. Își va proteja familia și teritoriul dacă sunt amenințați. Bine crescut, socializat și dresat, acesta se poartă foarte bine cu copiii și va accepta alte animale de casă din gospodărie dacă îi sunt prezentate când sunt pui. Le place să-i bucure pe cei din jur și are nevoie de un dresaj constant și calm.

Sănătate

Ca multe alte rase, Dogul de Bordeaux poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este foarte importantă. Este de asemenea predispus la infecții ale pielii în pliurile excesive.

Exerciții

Nu au nevoie de atât de multă mișcare pe cât te-ai aștepta – aproximativ o oră pe zi ar trebui să fie suficient pentru un adult. Câteva plimbări de-a lungul zilei ar trebui să fie suficiente, cu perioade scurte de alergare liberă și joacă. Prea multe exerciții la o vârstă fragedă pot duce la probleme cu oasele și încheieturile mai târziu în viață.

Nutriție

Fiind câini de rasă gigant și având un apetit gigantic, aceștia beneficiază de un aport diferit de minerale și vitamine, care susține nevoile diverse ale încheieturilor și cartilajului. Dogul de Bordeaux este predispus spre balonare și probleme stomacale; încearcă să-i administrezi mese mai mici și mai dese pentru a ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Îngrijirea este relativ simplă. O mănușă de cauciuc peste blana scurtă o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul căzut sau mort este tot ce are nevoie. Pliurile de piele de pe față ar trebui să fie curățate în mod regulat pentru a preveni apariția infecțiilor pielii.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.