Deerhound

Deerhound
Acești ogari de talie mare, cu blana mițoasă, au un aspect foarte atletic. Sunt descriși deseori ca fiind asemănători câinilor de curse cu blana mițoasă. Pot avea diverse culori: gri-albastru închis, gri mai închis sau mai deschis sau tărcat și cu nuanțe de galben, roșu nisip sau cafeniu roșiatic cu puncte negre. Masculii adulți măsoară 76 de centimetri și chiar mai mult și cântăresc aproximativ 45,5 kilograme; femelele adulte au 71 de centimetri și chiar mai mult și cântăresc aproximativ 36,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Ogarii cu blana mițoasă există în Scoția încă dinainte de secolul al XVI-lea. Se crede că ogarii cu blană scurtă au fost introduși în Britania înainte de invazia romană, însă atunci când acești câini de vânătoare au început să fie folosiți în ținuturile înalte din Scoția se aflau în dezavantaj din cauza blănii scurte. Probabil că atunci au fost încrucișați acești ogari cu câinii locali cu blană mițoasă pentru a obține rasa Deerhound. Erau luați în haită de căpitanii scoțieni la vânătoare de căprioare și trebuiau să fie suficient de puternici pentru a pune un cerb la pământ.

Personalitate

Deerhound este un câine blând și prietenos. Se înțelege bine cu copiii, dar este un câine de pază deosebit de bun - nu latră mult. Majoritatea câinilor Deerhound au încă un foarte puternic instinct de a vâna, astfel că socializarea timpurie cu alte animale de casă, în special pisici, este necesară.

Sănătate

Cele mai grave probleme de sănătate la care este predispusă rasa Deerhound sunt un tip agresiv de cancer osos și o boală de inimă. Bolile ereditare reucunoscute includ afecțiunile la ficat și la ochi, însă, datorită screeningului regulat și programelor de creștere atentă, acestea sunt relativ rare.

Exerciții

Cât timp sunt pui, exemplarele Deerhound ar trebui să aibă activitățile restricționate. Adulții Deerhound sunt energici și atletici și au nevoie de multă mișcare – mai mult de două ore pe zi – și adoră să alerge liberi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Deerhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Câinii Deerhound au nevoie de îngrijire regulată – aproximativ de două sau trei ori pe săptămână. Blana poate avea nevoie de țesălare cu mâna o dată sau de două ori pe an, în funcție de starea în care se află.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.