OpenOpen

Deerhound / Câinele regal al Scoției

Deerhound / Câinele regal al Scoției

Acești ogari de talie mare, cu blana mițoasă, au un aspect foarte atletic. Sunt descriși deseori ca fiind asemănători câinilor de curse cu blana mițoasă. Pot avea diverse culori: gri-albastru închis, gri mai închis sau mai deschis sau tărcat și cu nuanțe de galben, roșu nisip sau cafeniu roșiatic cu puncte negre. Masculii adulți măsoară 76 de centimetri și chiar mai mult și cântăresc aproximativ 45,5 kilograme; femelele adulte au 71 de centimetri și chiar mai mult și cântăresc aproximativ 36,5 kilograme.

Deerhound / Câinele regal al Scoției
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Deerhound / Câinele regal al Scoției
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Deerhound / Câinele regal al Scoției
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Ogarii cu blana mițoasă există în Scoția încă dinainte de secolul al XVI-lea. Se crede că ogarii cu blană scurtă au fost introduși în Britania înainte de invazia romană, însă atunci când acești câini de vânătoare au început să fie folosiți în ținuturile înalte din Scoția se aflau în dezavantaj din cauza blănii scurte. Probabil că atunci au fost încrucișați acești ogari cu câinii locali cu blană mițoasă pentru a obține rasa Deerhound. Erau luați în haită de căpitanii scoțieni la vânătoare de căprioare și trebuiau să fie suficient de puternici pentru a pune un cerb la pământ.

Personalitate

Deerhound este un câine blând și prietenos. Se înțelege bine cu copiii, dar este un câine de pază deosebit de bun - nu latră mult. Majoritatea câinilor Deerhound au încă un foarte puternic instinct de a vâna, astfel că socializarea timpurie cu alte animale de casă, în special pisici, este necesară.

Sănătate

Cele mai grave probleme de sănătate la care este predispusă rasa Deerhound sunt un tip agresiv de cancer osos și o boală de inimă. Bolile ereditare reucunoscute includ afecțiunile la ficat și la ochi, însă datorită screeningului regulat și al programelor de creștere atentă acestea sunt relativ rare.

Exerciții

Cât timp sunt pui, exemplarele Deerhound ar trebui să aibă activitățile restricționate. Adulții Deerhound sunt energici și atletici și au nevoie de multă mișcare – mai mult de două ore pe zi – și adoră să alerge liberi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de un aport de nutrienți diferit, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Deerhound este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Câinii Deerhound au nevoie de îngrijire regulată – aproximativ de două sau trei ori pe săptămână. Blana poate avea nevoie de țesălare cu mâna o dată sau de două ori pe an, în funcție de starea în care se află.