Estrela Mountain Dog

Estrela Mountain Dog
Acest câine de tip mastiff mare, puternic, atletic, are o înălțime de aproximativ 65-72 cm (masculii) sau 62-68 cm (femelele) la maturitate și cântărește 30-50kg. Blana lui poate fi de două tipuri: lungă sau scurtă, de culoare cafenie, pătată, gri-lup sau neagră.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

La origine o rasă de câini de pază din munții Estrela dn nordul Portugaliei, acest câine s-a dezvoltat fie din câinii de tip Mastiff pe care romanii îi aveau cu ei când au sosit în Peninsula Iberică, fie a venit o dată cu vizigoții invadatori. Nimeni nu știe sigur, însă, indiferent de originile lor exacte, nu există nicio îndoială că rasa de Ciobănesc de Estrela este una dintre cele mai vechi din Portugalia, folosită timp de secole pentru a păzi oile și caprele împotriva prădătorilor, inclusiv lupii. Zona geografică izolată înseamnă că rasa s-a schimbat puțin de-a lungul anilor.

Personalitate

Ciobănescul de Estrela este devotat și iubitor cu familia; cu ceilalți este rezervat, astfel câ socializarea timpurie și susținută cu oamenii și dresajul permanent sunt deosebit de importante. După cum te-ai putea aștepta de la o rasă de pază, este alert și gălăgios. În pofida gabaritului, este surprinzător de agil, astfel că se recomandă un gard de minim 1.80m înălțime.

Sănătate

Rasa de câini Estrela este în general robustă și sănătoasă. Cu toate acestea, ca și în cazul multor altor rase, poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă. Sunt de asemenea predispuși la o anumită boală de inimă care este comună multor rase mari de câini.

Exerciții

Crescut pentru a patrula în munți, acest câine poate merge mulți kilometri și este deosebit de rezistent, însă aproximativ o oră de mișcare pe zi îl va face fericit. Este surprinzător de jucăuș, având în vedere gabaritul, și se va bucura să se joace cu stăpânul său. Poate fi încăpățânăt, însă este în general un elev fericit și va lua parte la căutări și salvări, ca și la exerciții de supunere și agilitate.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit impresionant, beneficiază și de o balanță diferită de nutrienți, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Ciobănescul de Estrela poate avea două tipuri diferite de blană – lungă și scurtă. La ambele varietăți, blana dublă este formată dintr-un strat inferior dens și un strat superior gros cu o textură ușor aspră. Are păr mai scurt pe cap și pe partea din față a picioarelor, și păr mai lung (penaj) pe coadă și pe partea din spate a picioarelor. Varietatea cu blană lungă are părul mai lung, desigur, și o „coamă” mai groasă în jurul gâtului și al pieptului, care poate fi observată în special la masculi. Câinii Estrela ar trebui să fie îngrijiți cam de două ori pe săptămână, acordând o atenție specială zonelor cu păr mai lung care sunt predispuse spre încâlcire.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.