Australian Shepherd Dog

Australian Shepherd Dog
Acești câini sunt adesea comparați cu rasa de câini Border Collie. Solizi și musculoși, ei sunt mai degrabă lungi decât înalți, atingând o înălțime de 51-58cm (masculii) și 46-53cm (femelele). În general aceștia cântăresc 19-29 kg, în funcție de sex și constituție. Blana poate fi neagră, albastru marmorat, roșu marmorat, și roșu, cu sau fără pete de foc. Pentru detalii complete, consultă standardul rasei.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

În mod surprinzător, rasa de câini Ciobănesc Australian este de fapt de origine americană! Ciobanii din regiunea Bască a Pirineilor au luat cu ei câini mici „albaștri” pentru a-i ajuta în S.U.A. la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900 la lucrul cu oile. Partea australiană a numelui provine de la oile pe care le îngrijeau, care erau importate din Australia. O altă teorie sugerează că acești câini au imigrat mai întâi în Australia și apoi în S.U.A.. Atunci când au sosit pentru prima dată în sud-vestul Statelor Unite S.U.A. la sfârșitul anilor 1800, câinilor li s-a permis inițial să se încrucișeze cu alți câini ciobănești, pentru a îmbunătăți capacitatea de lucru. în anul 1957 s-a înființat în S.U.A. un club al rasei.

Personalitate

Acest câine are puternice instincte de turmă și îi place să ia parte la viața de familie, bucurându-se de compania stăpânilor săi. El poate fi inițial rezervat față de persoanele noi, astfel încât socializarea timpurie este esențială. Antrenamentul continuu și o combinație de stimulare fizică și mentală sunt de asemenea importante pentru a-i satisface inteligența considerabilă și a-i consuma energia.

Sănătate

Ciobănescul Australian este în general o rasă foarte sănătoasă. Totuși, ca și în cazul multor alte rase, el poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o boală care poate duce la probleme de mobilitate). Controlul ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt așadar foarte importante.

Exerciții

Acest câine necesită minim două ore pe zi. Mulți câini ciobănești australieni obțin performanțe înalte la sporturile pentru câini (agilitate, mișcare pe muzică, suunere și flyball), unde își pot folosi energia fizică și mentală.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana are o lungime medie, cu un strat inferior rezistent la apă. Are părul mai lung pe spatele picioarelor și o coamă medie, care este mai groasă la câinii masculi. Un periaj de două sau trei ori pe săptămână ar trebui să fie suficient, o țesălare mai frecventă fiind necesară atunci când blana năpârlește.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.