Swedish Vallhund

Swedish Vallhund
Fiind un câine solid, de talie medie, scund, cu un corp care este mai degrabă lung decât înalt, masculul adult de Ciobănesc suedez are o înălțime de 33-35cm, iar femela are 31-33cm, cu o greutate care variază între 11,5-16kg. Blana scurtă și rezistentă la intemperii poate fi gri metalizat, gri maroniu, gri-gălbui, roșu gălbui și roșu maroniu. Pentru detalii complete legate de culoarea blănii și de modele consultați standardul rasei.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Cunoscută și sub numele de Swedish Cattle Dog, rasa de câini Ciobănesc Suedez pare să aibă o vechime de aproape 1.000 de ani. Se crede că este înrudit cu Pembroke Welsh Corgi, un alt câine antic care era folosit pentru mânarea vitelor. În țara sa natală, Ciobănescul este numit Vastgotaspets, care înseamnă „spitzul Goților din Vest”. Deși este un tip de câine cu atât de multă tradiție, Ciobănescul suedez aproape că a dispărut complet în anii ’40, însă eforturile susținute a doi crescători au salvat cu succes rasa.

Personalitate

Activ și vioi, Ciobănescul Suedez este un câine de pază înnăscut. Prietenos și docil, este o plăcere să fie dresat și să petreceți timp în familie cu el, fiind de asemenea un companion loial pentru cei dragi. Dacă este lăsat singur prea mult timp sau nu i se acordă atenția necesară și nu este scos la plimbare suficient, va începe să latre și va deveni distructiv, așa cum o fac mulți câini.

Sănătate

Ciobănescul suedez este în general o rasă sănătoasă. Însă ca la majoritatea raselor, pot apărea boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea se recomandă testarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere.

Exerciții

Ciobănescul suedez are nevoie de minimum o oră de mișcare zilnic, dar este capabil de mult mai mult! Este o rasă versatilă care răspunde bine la provocări noi – de la mânarea oilor până la agilitate.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că vă menții câinele într-o stare perfectă și amintește-ți să-l hrănești cel puțin de două ori pe zi, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire aferente acestei rase.

Îngrijire

Blana nepretențioasă constă într-un strat inferior dens, moale și un strat superior apropiat de corp, cu o textură aspră. Se recomandă un periaj săptămânal.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.