Câinele Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel
Un spaniel mic cu un bot scurt, dar bine definit, ochi mari căprui și o blană mătăsoasă. Culorile câinelui Cavalier sunt negru și cafeniu, rubiniu, roșu cu alb (Blenheim) și tricolor (pete castanii pe un fundal alb perlat). Adulții măsoară 30-33 de centimetri și cântăresc 5,5-8 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini inițială Epagneu Cavalier King Charles a fost creată din cățeii de salon Spaniel, reprezentați în lucrările pictorilor din secolele al XVI-lea, al XVII-lea și al XVIII-lea cum ar fi Tizian și Gainsborough. Erau utilizați foarte frecvent ca animale de companie pentru doamne, cărora le încălzeau poalele. Regele Charles II a fost atât de atașat de epagneii lui încât nu se putea despărți de ei. Până la 1800, varietatea cu nasul cârn avea deja cea mai mare popularitate, iar epagneul original era aproape pe cale de dispariție. Doar Ducele de Marlborough a păstrat o linie în viață, crescându-i la castelul Blenheim. În 1926, americanul Roswell Eldridge a încercat să refacă rasa originală Epagneu Cavalier King Charles oferind un premiu pentru un câine care să aibă aspectul câinilor din portretele istorice. Premiul a fost acordat la Crufts pentru suma de £25, care era una substanțială la vremea respectivă.

Personalitate

Este un câine de familie afectuos, nepretențios, prietenos cu toată lumea, asftel încât este un bun companion pentru copiii sensibili și pentru bătrânii mai activi. Nu latră excesiv, însă vor anunța apariția străinilor. Nu sunt totuși câini de pază, deoarece întâmpină călduros majoritatea oamenilor. Epagneii Cavalier King Charles se înțeleg cu oricine, inclusiv cu pisicile și alte animale mici. Fiind relativ mici și având un temperament plăcut, sunt buni însoțitori de călătorie.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme ereditare care afectează Epagneul Cavalier King Charles sunt bolile de inimă și o afecțiune a creierului / coloanei vertebrale (syringomyelia). Ca și în cazul altor rase, pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor, evaluarea șoldurilor, evaluarea creierului/coloanei vertebrale și a inimii câinilor înainte de împerechere sunt foarte importante.

Exerciții

Un Epagneu Cavalier King Charles se va adapta la orice durată de mișcare pe care i-o poți asigura, însă are nevoie de ceva exerciții regulate. În caz contrar se va îngrășa. Aproximativ o oră de mișcare pe zi este un reper potrivit, dar se vor bucura și de jocuri și antrenamente, la care pot excela.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Epagneul Cavalier King Charles trebuie îngrijit cu atenție o dată pe săptămână. Unghiile și părul dintre degete trebuie periate o dată pe lună. Este un câine care năpârlește, însă o bună îngrijire ar trebui să mențină depunerile de păr din casa ta la un nivel destul de scăzut. Se va acorda o atenție specială urechilor, deoarece au pavilioanele lungi și circulația aerului este precară, astfel încât sunt predispuși spre infecții dacă nu sunt îngrijite cum trebuie.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.