OpenOpen

Epagneul Cavalier King Charles

Epagneul Cavalier King Charles

Un spaniel mic cu un bot scurt, dar bine definit, ochi mari căprui și o blană mătăsoasă. Culorile câinelui Cavalier sunt negru și cafeniu, rubiniu, roșu cu alb (Blenheim) și tricolor (pete castanii pe un fundal alb perlat). Adulții măsoară 30-33 de centimetri și cântăresc 5,5-8 kilograme.

Epagneul Cavalier King Charles
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Epagneul Cavalier King Charles
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Căței de salon
Epagneul Cavalier King Charles
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini inițială Epagneu Cavalier King Charles a fost creată din cățeii de salon Spaniel, reprezentați în lucrările pictorilor din secolele al XVI-lea, al XVII-lea și al XVIII-lea cum ar fi Tizian și Gainsborough. Erau utilizați foarte frecvent ca animale de companie pentru doamne, cărora le încălzeau poalele. Regele Charles II a fost atât de atașat de epagneii lui încât nu se putea despărți de ei. Până la 1800, varietatea cu nasul cârn avea deja cea mai mare popularitate, iar epagneul original era aproape pe cale de dispariție. Doar Ducele de Marlborough a păstrat o linie în viață, crescându-i la castelul Blenheim. În 1926, un American, Roswell Eldridge, a încercat să refacă rasa originală Epagneu Cavalier King Charles oferind un premiu pentru un câine care să aibă aspectul câinilor din portretele istorice. Premiul a fost acordat la Crufts pentru suma de £25, care era una substanțială la vremea respectivă.

Personalitate

Este un câine de familie afectuos, nepretențios care este prietenos cu toată lumea, asftel încât este un bun companion pentru copiii sensibili și pentru bătrânii mai activi. Nu latră excesiv, însă vor anunța apariția străinilor. Nu sunt totuși câini de pază, deoarece întâmpină călduros majoritatea oamenilor. Epagneii Cavalier King Charles se înțeleg cu oricine, inclusiv cu pisicile și alte animale mici. Fiind relativ mici și având un temperament plăcut, sunt buni însoțitori de călătorie.

Sănătate

Cele mai frecvente probleme ereditare care afectează Epagneul Cavalier King Charles sunt bolile de inimă și o afecțiune a creierului / coloanei vertebrale (syringomyelia). Ca și în cazul altor rase, pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor, evaluarea șoldurilor, evaluarea creierului/coloanei vertebrale și a inimii câinilor înainte de împerechere sunt foarte importante.

Exerciții

Un Epagneu Cavalier King Charles se va adapta la orice durată de mișcare pe care i-o poți asigura, însă are nevoie de ceva exerciții regulate. În caz contrar se va îngrășa. Aproximativ o oră de mișcare pe zi este un reper potrivit, dar se vor bucura și de jocuri și antrenamente, la care pot excela.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Epagneul Cavalier King Charles trebuie îngrijit cu atenție o dată pe săptămână. Unghiile și părul dintre degete trebuie periate o dată pe lună. Este un câine care năpârlește, însă o bună îngrijire ar trebui să mențină depunerile de păr din casa ta la un nivel destul de scăzut. Se va acorda o atenție specială urechilor, deoarece au pavilioanele lungi și circulația aerului este precară, astfel încât sunt predispuși spre infecții dacă nu sunt îngrijite cum trebuie.