OpenOpen

Bichon Frise / Bichon de Tenerife

Bichon Frise / Bichon de Tenerife

Câini echilibrați cu un aspect inteligent, Bichonii sunt mici și solizi. Ochii de culoare închisă și nasul contrastează cu blana albă ca zăpada, iar coada sub formă de pană este curbată și purtată pe spate. Blana mătăsoasă, formată din bucle, le dă aspectul pufos. La maturitate, adulții și femelele măsoară 23-28cm și cântăresc aproximativ 3-6kg.

Bichon Frise / Bichon de Tenerife
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Zilnic
Bichon Frise / Bichon de Tenerife
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Da
  • Grup : Căței de salon
Bichon Frise / Bichon de Tenerife
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Cu secole în urmă, rasa de câini Bichon Frise era foarte populară în Franța și în Spania, iar Bichonul apare în portretele familiilor regale din ambele țări. Câinii de tip Bichon au fost dezvoltați în diverse insule din Mediterană, iar Tenerife este considerat locul din care se crede că provine Bichon Frise. Bichonul de Malta (cunoscut astăzi sub numele de Maltez) este o rudă apropiată. Se presupune că marinarii din secolul al XIV-lea i-au adus în Europa din Tenerife.

Personalitate

Acești câini vioi și veseli adoră viața de familie. Le place să-i însoțească pe membrii familiei în toate ieșirile, însă pot fi învățați să stea și singur ocazional. Socializează bine și se simt în largul lor în compania altor câini și animale din gospodărie.

Sănătate

Cățeii Bichon Frise sunt în general foarte sănătoși. Cu toate acestea, la fel ca multe alte rase, pot suferi de probleme ereditare la ochi și de dislocarea temporară a rotulei (luxating patellas). Sunt predispuși și la fomarea de ochi apoși și la un anumit tip de piatră la vezică.

Exerciții

Cățeii Bichon Frise se vor adapta rapid la timpul de antrenament impus de împrejurările familiale, însă ar trebui să luați în considerare minim o jumătate de oră zilnic – împreună cu șansa de a-și exersa mintea!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana nu năpârlește, însă ar trebui piepănată zilnic. Trimarea este necesară ocazional pentru a împiedica blana să crească prea mult. Pentru a menține aspectul „pufos” de gală se recomandă folosirea unui îngrijitor profesionist o dată la 5-6 săptămâni.