Câinele Bichon Frise

Bichon Frise
Câini echilibrați cu un aspect inteligent, Bichonii sunt mici și solizi. Ochii de culoare închisă și nasul contrastează cu blana albă ca zăpada, iar coada sub formă de pană este curbată și purtată pe spate. Blana mătăsoasă, formată din bucle, le dă aspectul pufos. La maturitate, masculii și femelele măsoară 23-28 cm și cântăresc aproximativ 3-6 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Requires grooming daily
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Cu secole în urmă, rasa de câini Bichon Frise era foarte populară în Franța și în Spania, iar Bichonul apare în portretele familiilor regale din ambele țări. Câinii de tip Bichon au fost dezvoltați în diverse insule din Mediterană, iar Tenerife este considerat locul din care se crede că provine Bichon Frise. Bichonul de Malta (cunoscut astăzi sub numele de Maltez) este o rudă apropiată. Se presupune că marinarii din secolul al XIV-lea i-au adus în Europa din Tenerife.

Personalitate

Acești câini vioi și veseli adoră viața de familie. Le place să-i însoțească pe membrii familiei în toate ieșirile, însă pot fi învățați să stea și singur ocazional. Socializează bine și se simt în largul lor în compania altor câini și animale din gospodărie.

Sănătate

Cățeii Bichon Frise sunt în general foarte sănătoși. Cu toate acestea, la fel ca multe alte rase, pot suferi de probleme ereditare la ochi și de dislocarea temporară a rotulei (luxating patellas). Sunt predispuși și la fomarea de ochi apoși și la un anumit tip de piatră la vezică.

Exerciții

Cățeii Bichon Frise se vor adapta rapid la timpul de antrenament impus de împrejurările familiale, însă ar trebui să luați în considerare minim o jumătate de oră zilnic – împreună cu șansa de a-și exersa mintea!

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana nu năpârlește, însă ar trebui piepănată zilnic. Trimarea este necesară ocazional pentru a împiedica blana să crească prea mult. Pentru a menține aspectul „pufos” de gală se recomandă folosirea unui îngrijitor profesionist o dată la 5-6 săptămâni.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.