OpenOpen

Springer Spaniel Englez

Springer Spaniel Englez

Springerul Spaniel Englez este un câine de vânătoare compact, de talie medie, cu urechi lungi. Are o expresie alertă, prietenoasă și de încredere. Blana este dreaptă și de lungime medie cu penaj și poate fi albă cu negru, roșu închis cu negru sau oricare dintre acestea două cu pete de bronz. Un Springer Englez adult are aproximativ 51cm în înălțime și cântărește aproximativ 23-25kg.

Springer Spaniel Englez
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Springer Spaniel Englez
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Springer Spaniel Englez
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Toți Spanielii își pot afla originile în spanielii din Spania. Pănă la 1600 toți spanielii erau considerați ca făcând parte din același grup de câini. Cei mai mari dintre aceștia au fost strămoșii rasei actuale de Springer Spaniel Englez. În 1892 Kennel Club din Marea Britanie a recunoscut Cockerul și Springerul Spaniels ca rase separate deși uneori ele apar din aceiași părinți. Această situație a fost curând oprită de cele două cluburi de crescători, iar fiecare rasă a primit o conformație standard. Scopul lor original era de a găsi și a alerga vânatul pentru plasă, șoimii sau ogarii folosiți de vânători. În prezent ei sunt folosiți pentru a găsi, a scoate din ascunzătoare și a recupera vânatul pentru vânător.

Personalitate

Springerul Spaniel Englez tipic este extrovertit prin natura sa, prietenos, dornic să placă și învață repede. De regulă sunt buni companioni și buni câini de familie, bine crescuți și rapizi în a învăța și a răspunde. Unii dintre câinii mai puțin bine-crescuți din această rasă pot fi încăpățânați, timizi sau agresivi, însă aceasta este excepția, nu regula. Ramura de expoziție a Springerului Spaniel Englez pare să fie mai calmă și mai puțin activă decât ramura muncitoare.

Sănătate

Springerul Spaniel Englez este în general o rasă rezistentă. Totuși, ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor, precum și de displazie de șold și de cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot dce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Un tip particular de anemie este de asemenea mai frecvent la această rasă.

Exerciții

Acești câini iubesc să stea în aer liber și sunt destul de energici pentru a continua o zi întreagă. E nevoie de multă mișcare și multe exerciții pentru a-i face fericiți – peste două ore sunt potrivite unui adult în formă, în caz contrar vor apărea probleme de comportament. Le place să fie implicați în toate activitățile familiei și prin urmare sunt ideali pentru o familie în creștere. Vor fi fericiți și liniștiți după un antrenament adecvat.

Nutriție

Dieta câinelui dumneavoastră trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faceți evaluări regulate body condition pentru a vă asigura că vă mențineți câinele într-o stare perfectă și amintiți-vă să-l hrăniți cel puțin de două ori pe zi și în conformitate cu instrucțiunile de hrănire aferente acestei hrane în mod specific.

Îngrijire

Blana de pe corpul Springerului Spaniel este dreaptă sau ondulată și are o lungime medie, iar urechile, pieptul, picioarele, coada și șezutul au un penaj moderat. Din cauza acestui penaj este nevoie de oarecare îngrijire. Va fi necesară o trimare în jurul capului, al picioarelor și urechilor. O îngrijire mai specială este necesară în special după o zi petrecută afară prin tufișuri, deoarece blana poate și va colecta tot felul de crenguțe și iarbă.