OpenOpen

Beauceron

Beauceron

Mare și musculos, acest câine cu aspect impresionant cântărește aproximativ 30-38.5kg la maturitate. Masculii adulți au o înălțime de 65-70cm, iar femelele aproximativ 68cm. Blana scurtă este neagră, cu pete cafenii specifice, sau tricoloră (gri și neagră cu pete cafenii).

Beauceron
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Beauceron
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : De lucru
Beauceron
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mare

Origine

Originară din regiunea Beauce din nord-vestul Franței, posibil încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, această rasă este de asemenea cunoscută sub numele de „Red Stockings” („Bas Rouge”) din cauza petelor de pe blană. Folosit pentru conducerea turmei și paza vitelor, rasa de câini Beauceron este cea mai mare din grupa câinilor ciobănești francezi și este înrudită îndeaproape cu rasa Briard cu păr lung. Beauceron a fost folosit în timpul războaielor mondiale pentru pază și pentru purtarea mesajelor între tranșee, și continuă să fie utilizați de armată și de poliție în prezent.

Personalitate

Rasa Beauceron este îndrăzneață, curajoasă și învață repede. Un „câine pentru oameni”, el are nevoie de compania oamenilor și nu-i place să fie lăsat singur mult timp. Totuși, este de asemenea încăpățânat, iar asta, împreună cu nevoia lui de dresaj și antrenament, înseamnă că nu este ideal pentru stăpâni începători, având nevoie de stăpâni mai experimentați. Fiind în mod natural suspicios față de străini, socializarea timpurie este deosebit de importantă.

Sănătate

Beauceron este în general o rasă foarte sănătoasă, însă se recomandă evaluarea șoldurilor și controlul ochilor câinilor înainte de împerechere pentru a vă asigura că rasa rămâne ferită de aceste probleme.

Exerciții

În principal un câine de lucru, rasa de câini Beauceron este plină de energie – mentală și trupească – și are nevoie de minim două ore de antrenament pe zi. Are rezultate bune la sporturile canine, cum ar fi concursuri și flyball, și se bucură să petreacă timp cu familia sa umană făcând antrenament și mișcare.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit bogat, ei au nevoie de un aport diferit nutrienți care include minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana scurtă și groasă are o lungime de aproximativ 3-4cm, este destul de aspră și cade aproape de corp. Blana este mai scurtă pe cap și un pic mai lungă pe spatele coapsei și sub coadă – o zonă care s-ar putea încurca dacă este neglijată. Blana unui Beauceron trebuie periată de două sau trei ori pe săptămână. Ca și alte rase de ciobănesc francez, Beauceron are un pinten mare dublu pe fiecare picior din spate care trebuie verificat regulat, împreună cu restul unghiilor.