Beauceron

Beauceron
Mare și musculos, acest câine cu aspect impresionant cântărește aproximativ 30-38.5 kg la maturitate. Masculii adulți au o înălțime de 65-70 cm, iar femelele aproximativ 68 cm. Blana scurtă este neagră, cu pete cafenii specifice, sau tricoloră (gri și neagră cu pete cafenii).
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originară din regiunea Beauce din nord-vestul Franței, posibil încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, această rasă este de asemenea cunoscută sub numele de „Red Stockings” („Bas Rouge”) din cauza petelor de pe blană. Folosit pentru conducerea turmei și paza vitelor, rasa de câini Beauceron este cea mai mare din grupa câinilor ciobănești francezi și este înrudită îndeaproape cu rasa Briard cu păr lung. Beauceron a fost folosit în timpul războaielor mondiale pentru pază și pentru purtarea mesajelor între tranșee, și continuă să fie utilizați de armată și de poliție în prezent.

Personalitate

Rasa Beauceron este îndrăzneață, curajoasă și învață repede. Un „câine pentru oameni”, el are nevoie de compania oamenilor și nu-i place să fie lăsat singur mult timp. Totuși, este de asemenea încăpățânat, iar asta, împreună cu nevoia lui de dresaj și antrenament, înseamnă că nu este ideal pentru stăpâni începători, având nevoie de stăpâni mai experimentați. Fiind în mod natural suspicios față de străini, socializarea timpurie este deosebit de importantă.

Sănătate

Beauceron este în general o rasă foarte sănătoasă, însă se recomandă evaluarea șoldurilor și controlul ochilor câinilor înainte de împerechere pentru a vă asigura că rasa rămâne ferită de aceste probleme.

Exerciții

În principal un câine de lucru, rasa de câini Beauceron este plină de energie – mentală și trupească – și are nevoie de minim două ore de antrenament pe zi. Are rezultate bune la sporturile canine, cum ar fi concursuri și flyball, și se bucură să petreacă timp cu familia sa umană făcând antrenament și mișcare.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit bogat, ei au nevoie de un aport diferit nutrienți care include minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana scurtă și groasă are o lungime de aproximativ 3-4cm, este destul de aspră și cade aproape de corp. Blana este mai scurtă pe cap și un pic mai lungă pe spatele coapsei și sub coadă – o zonă care s-ar putea încurca dacă este neglijată. Blana unui Beauceron trebuie periată de două sau trei ori pe săptămână. Ca și alte rase de ciobănesc francez, Beauceron are un pinten mare dublu pe fiecare picior din spate care trebuie verificat regulat, împreună cu restul unghiilor.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.