Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Friskies, hrană pentru câini

Hrana pentru caini Purina Friskies

Friskies 5 promisiuni pentru un câine fericit și sănătos:
5 promisiuni pentru că nouă ne pasă:


  • 100% nutriție completă, echilibrată și gustoasă, cu proteine animale de calitate
  • Efectuăm sute de verificări zilnice pe parcursul procesului nostru de fabricație
  • Dezvoltată de nutriționiștii Purina
  • Fabricat cu ingrediente de înaltă calitate, selectate cu atenție de la furnizori cunoscuți și de încredere
  • Ne angajăm să folosim ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2025


Hrana uscata pentru caini Purina Friskies

În funcție de talie, vârstă sau activitate, câinele tău are nevoi diferite. Hrana uscată Friskies VitaFit™ vine cu rețete diferite, care răspund unor cerințe specifice.

Pentru nevoile puiului tău în creștere, alege gama Junior. Dacă ai un câine de talie mică, oferă-i Mini Menu. Gama Active e creată special pentru câinii foarte activi, iar Friskies VitaFit™ Balance susține sănătatea sistemului imunitar.


Purina Friskies Hrana umeda caini

Pliculețele de hrană umedă Friskies VitaFit™ conțin toți nutrienții necesari câinelui tău și vin în sortimente variate, care să răspundă tuturor preferințelor de gust.

Juniorului mai mic de 1 an îi poți da Friskies VitaFit™ cu Pui și Morcovi Junior, la 100g sau 4x100g. Pentru câinii adulți, de peste 1 an, poți alege Friskies VitaFit™ cu Vită și Cartofi la 100 g, Friskies VitaFit™ cu Pui și Morcovi la 100 g sau Friskies VitaFit™ cu Vită și Cartofi, Pui și Morcovi, Miel și Fasole Verde, 4 x 100g care sunt potrivite inclusiv în perioada gestației la câini.
Purina Friskies recompense caini

Recompensele și gustările Friskies sunt o soluție sănătoasă și gustoasă de a-ți răsfăța câinele în orice moment al zilei. Au o formulă cu antioxidanți pentru susținerea sistemului imunitar, Omega 3 și 5 pentru sănătatea pielii și a blănii, vitamine pentru un nivel ridicat de energie, proteine pentru mușchi puternici.Ce inseamna „hrana cu amestesc de proteine de origine vegetală sau animală“? De ce ar fi bună pentru câinele meu?
Proteina este un nutrient esențial cu beneficii asupra multor funcții ale organismului, precum dezvoltarea mușchilor, refacerea țesuturilor, transportul oxigenului către sânge, funcția imunitară, acționând totodată ca enzime și sursă de energie. Proteinele sunt compuse din aminoacizi și pot fi de origine animală sau vegetală. Câinii pot beneficia de aminoacizii din proteinele de ambele origini. Majoritatea ingredientelor proteice nu dețin toți aminoacizii necesari în proporțiile necesare, de aceea nu sunt eficiente atunci când sunt consumate ca unică sursă de proteină. Combinarea cu atenție a celor două surse de proteină asigură echilibrul optim de aminoacizi.
Care proteină este mai bună pentru câinele meu? Cea de origine vegetală sau cea de origine animală?
Ambele proteine sunt compuse din aminoacizi, astfel că nu se poate spune care dintre ele este mai bună. Majoritatea ingredientelor aduc o diversitate de nutrienți hranei destinate animalelor. Folosind ingrediente care să conțină proteine de ambele origini, nutriționiștii pot valorifica beneficiile fiecărui ingredient, furnizând astfel animalelor de companie o hrană completă, echilibrată și gustoasă.
De ce arată diferit crochetele Friskies?
Într-adevăr, crochetele Friskies arată diferit din punct de vedere coloristic, deoarece au fost eliminate crochetele roșii, acestea fiind înlocuite cu unele de culoare verde, portcolie, maro sau cu cele în culori naturale. Totuși, vă asigurăm că Friskies folosește în continuare doar coloranți, arome și conservanți neartificali în materia brută și în fabrici. Iar acești coloranți neartificiali au fost întotdeauna siguri pentru consum.
Ce înseamnă „fiecare ingredient are un rol“? Care sunt ingredientele folosite în produsele Friskies și ce rol au acestea?
Fiecare ingredient folosit în rețetă este conform cu Standardele de Nutriție pentru pisici și asigură o nutriție 100% completă și echilibrată sau aduc diversitate produselor noastre. Pentru informații privind ingredientele folosite pentru produsele Friskies, scopul și beneficiile lor în hrana pentru animale, accesați https://www.purina.eu/ingredients .
Susțineți că hrana este „dezvoltată de nutriționiștii Purina“. Nu sunt implicați și medici veterinari în acest proces?
Nutriționiștii noștri, experți în acest domeniu, se asigură că animalele vor avea parte de nutriția de care au nevoie. De aceea, atunci când concepem rețetele, fiecare nouă direcție este verificată de veterinari, care se asigură, la rândul lor, că sănătatea animalelor de companie este prioritatea noastră.
Care este promisiunea referitoare la trasabilitate?
Trasabilitatea este importantă deoarece dorim să ne asigurăm că toate rețetele noaste sunt implementate folosind ingrediente de înaltă calitate, selectate de la furnizorii noștri de încredere. Colaborarea cu aceștia este aprobată, în urma unui proces strict de selecție și doar dacă sunt îndeplinite aceste 4 criterii: 1. Calitatea și siguranța hranei și ambalării; 2. fezabilitatea tehnică; 3. aprovizionarea responsabilă și 4. stabilitatea financiară. Furnizorii noștri sunt evaluați constant pentru a ne asigura că îndeplinesc aceste criterii.
Care este obiectivul pentru 2025?
În aprilie 2018, Nestlé și-a anunțat obiectivul ca toate ambalajele să fie reciclabile și reutilizabile până în 2025. Obiectivul Purina este ca niciunul dintre ambalajele produselor noatre, inclusiv plasticul, să nu ajungă în coșul de resturi menajere. Nestlé crede că există o nevoie urgentă de a minimiza impactul pe care îl au ambalajele asupra mediului înconjurător.
Ce înseamnă ambalare reutilizabilă?
Potrivit standardului ISO 140:21:2016, Clauza 7.12.1.1., este vorba despre o caracteristică a unui produs sau ambalaj care a fost conceput și proiectat pentru a realiza, pe parcursul ciclului său de viață, un anumit număr de cicluri sau rotații, în același scop pentru care a fost conceput.
Pe ambalajul produsului văd logo-ul cu mesajul „Conceput pentru a fi reciclat“. Asta înseamnă că acest ambalaj poate fi reciclat?
Din punct de vedere tehnic, ambalajele pe care l-am creat pot fi reciclate. Totuși, acest lucru depinde de infrastructura celor abilitați să le colecteze, sorteze și recicleze în fiecare țară și de înlesnirea accesului la facilitățile de colectare pentru cel puțin 50% dintre consumatori. Pentru a afla mai multe despre modalitățile de a arunca ambalajele, vă rugăm să accesați pagina web Purina https://www.purina.ro/responsabilitate-sociala/despre-reciclare Pentru a afla din ce material este realizat ambalajul produsului tău, vezi căsuța referitoare la material aflată lângă codul EAN.
De ce sunt bune cerealele pentru câinele meu? Ce alte proteine vegetale folosiți?
Cerealele nu sunt dăunătoare decât în cazul în care câinele tău are o intoleranță sau sensibilitate la una anume. În realitate, cerealele sunt o sursă nutrițională excelentă, deoarece sunt pline de carbohidrați, grăsimi și antioxidanți. Aceasta înseamnă că ele contribuie la sănătatea pielii și a blănii animalului, la funcționarea sistemului imunitar și nu numai. Fiecare tip de cereale, fie că vorbim de grâu, orz, porumb etc., are propria combinație de nutrienți și, dacă sunt corect procesate, sunt digerate cu ușurință de câini. Hrana pentru câini care conține cereale îmbină nutrienții acestora cu nutrienții celorlalte ingrediente folosite, pentru a crea o hrană pentru câini completă din punct de vedere nutrițional.