Informații despre rasele de câini
Informații despre rasele de câini
Informații despre rasele de câini

Câteva informații despre rasele de câini

Dacă ai citit articolul Istoria câinelui - de la animal feroce, la cel mai bun prieten al omului, ai aflat deja că în prezent există peste 500 de rase de câini în întreaga lume, primele rase datând încă din perioada antică.

Iar dacă nu ai apucat încă să-l citești, îți recomandăm să arunci o privire pe el, pentru a înțelege cum au apărut și cum au evoluat rasele de câini, dar și pentru a descoperi câteva exemple de câini celebri în istorie.

Cuprins


De ce este important să te informezi despre rasele de câini?

Este important să știi câteva detalii esențiale despre fiecare rasă în parte, astfel încât să înțelegi mai bine stilul de viață al câinilor și nevoile pe care le au aceștia. Astfel, îți vei da seama că, oricât de mult ți-ai dori, să zicem, un Labrador și oricât ai încerca să-i îngrijești, acesta nu va reuși să se adapteze la stilul de viață de apartament, pentru că această rasă are nevoie de o mulțime de exerciții zilnice și chiar de o grădină generoasă unde să poată alerga în voie.

Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că toate rasele de câini de talie mare se adaptează exclusiv la viața de curte. Există și câini de talie mare care se pot descurca de minune la apartament, pentru că personalitatea lor este de așa natură.

Rasa influențează aspectul, personalitatea, stilul de viață și nevoile de îngrijire ale câinilor

În timp ce vei cerceta lista cu rasele de câini de pe site-ul nostru, vei descoperi că descrierea fiecărei rase în parte se face în funcție de câteva criterii esențiale. Iată care sunt acestea:

  • aspect
  • personalitate
  • sănătate
  • exerciții
  • nutriție
  • îngrijire

Acestea sunt, de fapt, principalele aspecte cărora ar trebui să le acorzi atenție maximă atunci când îți dorești un animal de companie dintr-o anumită rasă, pentru a ști dacă îi poți asigura nevoile de bază, dacă locuința ta este potrivită pentru el și, în general, dacă stilul tău de viață este în armonie cu stilul de viață de care ar avea nevoie viitorul tău animal de companie.

De ce este important stilul de viață al câinilor?

Iată un exemplu: dacă tu nu ești foarte activ și nu obișnuiești să te plimbi zilnic cel puțin o oră-două, s-ar putea ca alegerea unei rase extrem de active, care adoră să petreacă mult timp în natură și care are nevoie de mișcare regulată, să nu fie o alegere tocmai inspirată.

Este esențial ca stilurile voastre de viață să fie în armonie, pentru ca animalul tău de companie să fie fericit din toate punctele de vedere.

De ce trebuie să ții cont de nevoile de îngrijire ale fiecărei rase?

În ceea ce privește nevoile de îngrijire ale câinelui, este important să știi că acestea depind de tipul blănii. În timp ce câinii din rasa Shih Tzu au o blană lungă, care necesită periaj zilnic, câinii din rasa Labrador au o blană netedă, pentru care este arhisuficient periajul săptămânal.

Personalitatea influențează comportamentul câinilor

Când vine vorba de personalitate, te informăm că există rase de câini liniștite, tăcute, așa cum este rasa Cocker spaniol, precum și rase mult mai „vocale”, care adoră să latre, așa cum este rasa Shih Tzu.

În final, te invităm să vizionezi, alături de cel mic, videoclipul pe care l-am pregătit special pentru voi - Rase de câini.