Întâmpinarea câinelui tău acasă

Așadar, mai sunt câteva zile până vei aduce acasă noul tău câine sau pui și punem pariu că de-abia aștepți ca prietenul tău patruped să se alăture familiei!
Câine Jack Russell, cu stăpân
Câine Jack Russell, cu stăpân
Câine Jack Russell, cu stăpân

Înainte ca noul tău câine să ajungă acasă

Dog home

Imediat ce noul tău prieten va trece pragul ușii, vei uita de orice chestiuni administrative, deci pregătește-le de dinainte. Uite câteva lucruri de care trebuie să ai grijă în avans.

 • Când adopți un câine, e bine să întrebi în jur pentru a identifica cel mai bun cabinet veterinar din zonă și apoi să înscrii câinele imediat (dacă nu este deja înscris). Este bine să fie în registrul cabinetului cât mai curând cu putință, în cazul în care câinele tău se îmbolnăvește, are nevoie de alte vaccinuri sau trebuie să fie castrat.
 • Este important ca noul tău câine să fie obișnuit cu prezența altor câini, cât și cu alte persoane. Poți să te informezi și despre o școală de dresaj unde câinele tău își va putea face și prieteni. Asigură-te înainte că școala folosește doar dresaj pe bază de premii și recompense și nu apelează niciodată la metode de pedeapsă, ca în cazul stilului militar, sau la lanțuri. Dacă adopți un câine adult, adăpostul ar putea, de asemenea, să îți recomande un dresor profesionist, dacă ai nevoie de ajutor.
Icon-Small-Welfare

Odată stabilite lucrurile administrative, este timpul să faci o listă pentru noul câine sau pui și să mergi la cumpărături. Acest lucru va fi foarte amuzant și vei avea nevoie de multă voință pentru a te opri să cumperi întregul magazin! Deși poate fi tentant să iei multe lucruri, trebuie să cumperi, mai întâi, următoarele obiecte:

 • Două recipiente – unul pentru hrană și unul pentru apă. Acestea pot fi din ceramică sau oțel inoxidabil, atâta timp cât pot fi curățate în mod corespunzător.
 • O lesă de nailon sau piele și o zgardă. Pentru a ajuta la dresarea câinelui tău să meargă în lesă și să nu tragă, ar trebui să cumperi o zgardă fină, din piele. Aceasta va face dresajul mai ușor și va opri puii mari să te tragă cu putere!
 • Echipament de toaletare.
 • Niște jucării sigure, amuzante, stimulante.
 • Un pat. Există o gamă variată de paturi disponibile și trebuie să îl găsești pe cel potrivit cu dimensiunea și temperamentul câinelui tău – unele sunt mai rezistente decât altele! Orice tip ai alege, pune-l într-un loc cald și liniștit, fără curenți de aer.
 • Un țarc sau o cușcă din plasă metalică, pentru interior. Puii, în special, adoră siguranța unei cuști, ca siguranța unui bârlog. Dacă o acoperi cu o pătură și pui culcușul înăuntru, aceasta devine locul lor sigur în care se pot ascunde și se pot odihni atunci când au nevoie de calm și liniște. Cuștile pot ajuta la sporirea procesului de instruire la domiciliu, deoarece puii nu vor dori să murdărească locul lor special.
 • Hrana. Verifică ce tip de hrană a primit puiul tău la crescător sau la adăpost și continuă cu aceeași dietă, cel puțin o săptămână. Ulterior îi poți schimba hrana în mod gradual - dacă vrei sau din motive de sănătate.
Panting Labrador

După ce câinele a ajuns acasă

Labrador with owner

În sfârșit, a sosit ziua cea mare! Toți ai casei sunt absolut încântați și disperați să se joace cu cel mai nou membru al familiei. Asigură-te că i-ai acordat micului prieten blănos un pic de timp să se acomodeze cu restul familiei.

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci, acum că noul câine este acasă:

 • Asigură-te că îi poți dedica timp noului sosit, pentru a-i permite să se obișnuiască cu noul mediu și pentru a stabili o rutină zilnică. Vei putea să petreceți timp împreună dacă optezi să îți iei câteva zile de concediu sau să lucrezi de acasă.
 • Alege-i un nume. Unul din lucrurile amuzante este să îi găsești un nume din familie. Apoi, începe să-l folosești cât mai curând cu putință și de fiecare dată când interacționezi cu câinele. În curând, va începe să-l recunoască și va veni atunci când îl strigi!
 • Stabilește o listă de reguli ale casei. Este important ca fiecare membru al familiei să fie de acord cu ele – de exemplu, câinele va fi indus în eroare dacă i se permite de către un membru al familiei să se urce pe mobilier, dar de alt membru nu. Este foarte ușor pentru noii pui să dezvolte obiceiuri foarte obraznice, dacă sunt lăsați nesupravegheați, deci, dacă îi permiți să cerșească o dată când sunteți la masă, așteaptă-te să fii deranjat de fiecare dată. E bine să instruiești și restul familiei despre câteva obiceiuri - daca ai un pui care roade, le va părea rău dacă lasă la îndemână o pereche scumpă de pantofi sau un telefon mobil .
 • Păstrează-ți calmul. Este atât de ușor să copleșești noul câine cu afecțiune, în special în cazul membrilor mai tineri ai familiei. În timp ce noul pui se obișnuiește cu mediul său, supraveghează întotdeauna copiii și acordă-i câinelui timpul liber mult dorit.
 • Petrece timp de calitate cu noul tău pui. Dacă îți iei concediu pentru acomodarea noului pui, asigură-te că acesta este lăsat singur acasă pentru perioade scurte, apoi tot mai mari de timp, în prima săptămână. Nu vei vrea să te întorci de la muncă și să ai un șoc, nici nu vrei să vezi mobila roasă de un animal de companie neliniștit, panicat.
 • Dacă ai adoptat un câine de la un adăpost, vorbește cu personalul pentru a-ți face o idee despre orice preferințe pe care le-ar putea avea animalul tău de companie. Poate fi ceva ce poți face sau oferi animalului tău, pentru a-l ajuta să se acomodeze mai rapid.
 • Nu uita că animalul tău de companie poate fi un pic copleșit de toată agitația și schimbările prin care trece, așa încât poate părea un pic retras la început. În curând, ar trebui să se obișnuieascpă cu rolul de nou membru al familiei, dar contactează medicul veterinar dacă observi că animalul continuă să stea retras.

Crescătorul puiului tău și cabinetul veterinar vor fi încântați să te ajute și să te sfătuiască despre cum să îngrijești un nou câine sau pui. Tot ce ai de făcut acum este să te bucuri de prezența lui și să te joci, amuzi, îl dresezi și să îl privești cum devine cel mai bun prieten al tău!