Câini cu superputeri
Câini cu superputeri
Câini cu superputeri

Câini cu superputeri

Auzul câinilor

Cu toții știm despre câini că sunt considerați cei mai buni prieteni ai oamenilor. Inteligenți și extrem de iubitori, aceștia sunt pregătiți să ne fie alături chiar și în cele mai dificile momente din viață.

Câinii nu se remarcă doar prin sufletele lor de aur și prin iubirea necondiționată pe care ne-o oferă la tot pasul. Pe lângă aceste calități incredibile, ei au și altele ce ar putea intra foarte ușor în categoria superputeri. Da, ai citit bine: pe lângă dragostea necondiționată, câinii au și alte superputeri.

Hai să descoperim împreună care sunt acestea!

CuprinsSimțul auditiv al câinilor este extrem de bine dezvoltat

Auzul câinilor este foarte sensibil, astfel că ei pot percepe sunete pe care noi, oamenii, nu le putem auzi. Putem spune că urechile lor funcționează asemenea unor „mici radare”.

Nasul este cel mai puternic organ senzorial al câinilor

Nu doar simțul auditiv al câinilor este pur și simplu remarcabil. Aceștia au și un simț olfactiv fantastic. Ca să te convingi, gândește-te că animalul tău de companie poate detecta mirosurile chiar și la câteva săptămâni după ce ele au dispărut. Uimitor, nu-i așa?

câinii au un simț olfactiv fantastic

Câinii transmit diferite mesaje cu ajutorul dinților

În timpul unei plimbări, animalul tău de companie se întâlnește cu un altul și îi arată colții? Ei bine, s-ar putea să-i transmită mesajul că nu prea… îl simpatizează! Acest lucru este posibil deoarece câinii transmit diferite mesaje cu ajutorul dinților. Cu alte cuvinte, câinii comunică prin intermediul dinților.

câinii transmit diferite mesaje cu ajutorul dinților

În comparație cu oamenii, câinii văd mult mai bine pe întuneric

Și asta nu e tot! Din punctul de vedere al simțului vizual, câinii se deosebesc de noi, oamenii, și prin faptul că percep culorile diferit.


Aceste superputeri se întâlnesc în rândul tuturor raselor de câini, fie ele pure sau mixte. Totuși, câinii din anumite rase au superputeri „suplimentare”. De exemplu, dalmațienii se înțeleg foarte bine cu caii, pitbulii au o forță incredibilă datorită musculaturii puternice, iar cei din rasa Husky pot fi supranumiți și supereroi datorită rezistenței lor sporite, pe termen lung, în condiții neprietenoase - să ne gândim doar la faptul că ei pot trage sănii încărcate cu mărfuri.

câinii văd mult mai bine pe întuneric

Așadar, câinii au o mulțime de superputeri, iar cea mai importantă dintre ele, indiferent de rasă, de mărime sau de vârstă, rămâne, fără doar și poate, dragostea necondiționată.

*Acest articol face parte din proiectul PURINA PetSchool, proiect prin care ne propunem să educăm copiii în legătură cu îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie. De aceea, te invităm să urmărești alături de cel mic filmulețul animat pe care l-am pregătit special pentru copii: Câini cu superputeri.